Tuesday, September 20, 2011

Juudi kanasupp meie silmade läbi


supikana liha
küüslauku
sibulat
paprikat
porgandit
ökoloogilist nõgesepastat (leiad nt Pirita Kauperist)
maitseaineid, soola-pipart
oliivõli
peterselli
seesamiseemned

Esmalt prae poti põhjas kana koos küüslaugu-sibulatega oliivõlis. Seejärel lisa ja lase kiirelt praaduda läbi paprikal ja porgandil, lisa segukuhjale maitseaineid. Lisa vett soovitud supi kogusele vastavalt. Lisa ohtralt peterselli ja teisi maitseaineid, keeda juurikad parajalt al denteks ja ca 3 min enne supi valmimist lisa nõgesepasta. Serveerimisel lisa juurde seesamiseemneid.

Küllap on paljud kuulnud imelugusid universaalsest juudi ravisupist, mis kord valmib kanast puljongis, kord Matza pallikestega. Fakt on see, et klassikaline Kesk-Euroopa juuditavade kohaselt valminud kanasupp on ilus klaar ja imeliselt maitsev, mis on pehmuse tõttu sobib geniaalselt kõhutõvede raviks ja leevendamiseks. Sageli kutsutakse seda isegi juutide penitsiliiniks, kõige multifunktsionaalsemaks rohuks. Tõsi, juutide kommete järgi võiks seda suppi valmistada tunde ja tunde ning sajal erineval moel, kuid meie oleme valitud soo esindajate supist teinud oma armsa ja kiire variandi. Mine sa tea, ehk on säilinud ka imeomadused?!

No comments:

Post a Comment