Monday, September 19, 2011

Viirusevastane lihaleib


sea kaelakarbonaadi
materjali kuivaks marinaadiks
värsket juuretisega maaleiba
värsket eestimaist küüslauku

Söömisele eelneva päeva varastel õhtutundidel pane lihapäts kuiva marinaadi küüslaugu, maitseainete jm meelepärasega. Pärast paaritunnist seismist pane liha ahjukotti, lisa ohtralt värsket küüslauku, tee kotile väikesed  augud sisse ja lase ahjus küpseda arvestusega ca 45 min iga 1-1,2 kg liha kohta. Lase lihal jahtuda toatemperatuurini ja seejärel pane ööseks külma.

Järgmisel päeva lõika paras viil leiba, peale laota küüslauguviilud ja kõige peale paksud lõigud liha. Kõrvale võta pits toatemperatuuril viina:)

Sügis algab pea igal aastal suure viirusepuhanguga, mistõttu tuleb ennetavalt reageerida. Kuna viiruste-bakterite leviku takistamisel ja nende hävitamisel on olulise kaaluga meie suu Ph tase, tuleb süüa korralikult küüslauku. Ja seda värskel, mitte hautatud, keedetud vm kujul. Kuivõrd värske küüslauk on kõhule väga terav, tulebki juurde teha parajalt rasvast karbonaadi, et kõhus tekiks kaunis tasakaal.

Nädalavahetusel testitud, täna täitsa uue inimese tunne!

No comments:

Post a Comment