värsket seabassi
sibulat
Salatiks:
lillkapsas
tomat
talumunad
erinevad rohelised maitsetaimed
rohkelt seemneid
nuikapsast
rohelist kurki
laktoosivaba koort
Puhasta kalad sisikonnast ja jäta paariks tunniks õrna soolaga kõhud taeva poole külmkappi puhkama. Seejärel krõbista soola kõhtu ja seljale ning aseta kalad sama pidi ahjuvormi. Maitseks lisa ümberringi sibulatükke. Ära jumala eest lisa koort ega muid rammusaid komponente!
Salatiks lõigu komponendid ja tee segu keedetud munadest ja laktoosivabast koorest. Sega kõik kokku ja maitsesta värskete maitsetaimede ja soolaga. Lisa röstitud seemned (sh seedermännikad).
Juurde valisime ühe lihtsa, kuid samas äärmiselt nauditava 2009. aasta bourgogne´i. Mâconnais piirkonnas sirgunud marjad annavad liigikaaslastele omase väärika värskuse ning tervikliku ja täidlase struktuuri. Kuigi tugevust/ intensiivsust võiks olla enamgi, oli vein elegantne ning kerge virsikute ja pirni maitse/ lõhn kaunis tasakaalus. 3 aasta pärast on tegemist lõpuni valmis veiniga.
Teine ring oli samuti bourgogne, mille näitasime pildil ära ka oma tursa postituse juures. Mõlemal korral oli tegu ilusa joogiga aga paraku oli mõlemal korral kaasburgoon kergelt üle.
Kallis Klimp, palun anna aru, sest mai saa aru, kas muna jääb tooreks selles salatikus? :)
ReplyDeleteKallis Ano Nüümus, munad tuleb ikka vuhinaga ära keeta ja alles siis salatiks segada. Kes see siis toorelt mune sööb...
ReplyDelete