värskeid räimi
natuke värskeid kartuleid
värsket peeti
porgandeid
kirsstomateid
laktoosivaba juustu
kaalikat
tšillit
soola-pipart
ohtralt küüslauku ja sibulat
Puhasta räimed, koori kartulid, peet, porgandid, kaalikas, sibul ja muud juurikad ning lõika need õhukesteks laastudeks (võiks kasutada koorimisnuga). Sibul viiluta õhukesteks rõngasteks. Laota ahjuvormi põhja kartulist lõigatud õhukesed laastud. Need kata räimefileedega. Krõbista vahele soola-pipart ja puista tšillit. Seejärel laota üksteise peale kihtidena kõik ülejäänud juurikalised komponendid, vahele laota ka natuke juusturibasid. Peediviilud jäta kõige viimaseks kihiks enne ahjupanekut. Kirsstomateid ära puhasta, need vala niisama vormi. Ülejäänud on aga puhas omalooming. Purusta küüslaugud ja sega klaasi/ tassi kuuma veega. Vale vee-küüslaugusegu vormile ühtlaselt peale. Pane ahju küpsema ja vahetult enne valmimist lisa kõige peale kiht laktoosivaba juustu ribasid ja pane ahi grillima. Valmis on siis kui peedist on saanud tumedad krõbisevad viilakad ja juust on kenasti sulanud.
Eestlastel on millegipärast kombeks kõikvõimalikke ahjuvorme valmistada lasanjelikult pakse ja tihedaid. Meile saavastu meeldib kasutada juurviljadest võimalikult õhukesi laaste, mistõttu jääb nende vahele mõnusalt õhku ja kergust! Eriline leid on aga peet, mis ülemise kihina värvib kõik alumised kergelt punaseks ja annab ka parasjagu palju head maitset.
No comments:
Post a Comment