ohtralt eesti sügisõunu
kohalikke ploome
kaneeli, pruuni suhkrut
mandlilaaste
laktoosivaba koort
trepil munevate kanade mune :)
soovi korral rosinaid, astelpajumarju vm head
muretaignat
Sellise hea kraami jaoks otsi välja võimalikult suur ahjuvorm. Laota põhja ja servadele taigen ja tee kerge eelküpsetus. Lõigu õunad, eemalda südamed, ploomidelt kivid. Laota taignapadjale kaneelis ja pruunis suhkrus püherdanud õunad ja poolikud ploomid. Vahusta ca 4 muna, 2-3 pakki laktoosivaba koort ja pruuni suhkrut ning vala vahune mass õuntele-ploomidele peale. Vahele ja hiljem kõige peale laota ohtralt mandlilaaste ja soovi korral muud head-paremat. Miks mitte rosinaid. Küpseta kuni tuba on head ja kodust lõhna täis.
Meie meespere lemmikmagus valmis imekiiresti ja -kergesti, mistõttu peab see olema kohustuslik lisa paljudele mõnusatele õhtusöökidele. Ja mis eriti tore, see maitseb uskumatult hästi ka külmast peast.
Palun uuesti teha ja ampsu :)
ReplyDeleteMe ju kutsume sind kogu aeg!
ReplyDelete