kaerahelbeid
antonovka õunu
natuke suhkrut
kuivatatud ploome
rosinaid
1 talumuna
värsket ingveri
soola
tšillit
99% šokolaadi
Stockmanni kaeraküpsiseid (värskelt kohapeal valmivad ruudukujulisd)
meelikööri
kaneeli
maapähkleid
Puhasta õunad sisudest, lõika õhukesteks viilakateks ja pane suurde kaussi. Lisa juurde suts suhkrut, ohtralt kaerahelbeid (nagu hakkaks küpsiseid tegema), riivitud ingverit, tšillihelbeid, tükikesi kõige tumedamast võimalikust šokolaadist, purustatud maapähkleid, kaneeli, väikseks lõigatud kuivatatud musti ploome, puruks tehtud küpsiseid ja kalla üle magusa likööriga. Viimasena lisa õrnalt soolaga vahustatud muna. Sega kõik põhjalikult läbi ja lisa magusaineid-soola-kaneeli-tšillit vastavalt maitsele ja isule. Laota kogu kraam laia põhjaga ahjuvormi ja tee pealt tasaseks. Küpseta ca 20 minutit ja viimased 2 minutit tee kuuma grilli. Söö lusikaga otse vormist :)
Ei oleks vist vale öelda, et Nopis on müügil maailma parim valik rekord-häid värskeid müslibatoone (gojimarjadega veel eriti). Samavõrd palju, kui nad on parimad on nad ka kõige võirohkemad tervel planeedil (ca 17% taluvõid). Kuigi või paneb batooni vahvalt mätsima, saab kodustes oludes luua ideaalse aseaine Nopi rammusale headusele. Kuigi selle magustoidu display pilt sarnaneb suuresti ühe varasemaga, on sisult tegemist hoopis millegi muuga- see on tõesti üks hiiglaslik müslibatoon, mis on ühtaegu tervislik/kasulik kui ka toitev ja kosutav. Eriti olulised komponendid on toorelt hapukad antonovkad, tumedaim võimalik mõru šoks (meie lemmik on Lindt´i 99%) ja loomulikult üks mesimagus naps. Meie saime enda eksemplari Munkki hunajanapsu oma Eesti-Soome sõbralt, kes olla läinud poodi teadmisega, et peab sealt leidma midagi sellist, mida me ise eales ei leiaks. Oleme seda õhtuti vaikselt pikast pudelist tinistanud ja täna leidis see enda väärika lõpu batooni sidusainena. Juhei!
No comments:
Post a Comment