ohtralt zucchinit
rukolat
avokaadot
suuri kividega rohelisi oliive
kirsstomateid
peterselli
seedermänniseemneid vastavalt soovile
kvaliteetset õli
soola-pipart
ürte
Lõika zucchinist õhukesed ribad (meie kasutame juurikakoorijat) ja küpseta need õrna õli ja ürdiseguga ahjus pehmeks. Puhasta avokaado, rösti seemned pruuniks, sega kogu krempel kokku ja maitsesta.
Kas salatiga pole mitte sageli nii, et see on liiga lihtne, et tõsi olla? Sellega igatahes on, sest rukola piprane noot seguneb ahjuküpse zucchiniga ja kokku tuleb maitsekalt mahe, suisa imelihtne kiirtoit. Et kõht kenasti täis saaks, peate rooga aga paaritama ühe toreda valge veiniga.
Miks mitte verinoore ja buratiinolimpsilikult rõõmsameelse Val d´Oca Pigio pinot grigio´ga? Selle lapsikult lihtne, suisa lilleliselt rõõmsameelne kergus sobib salati kõrvale laitmatult: jahutage jook ca 6 kraadini ja jooge suurte sõõmudega! Erakordset maitseelamust ei tasu oodata, küll aga tubli kergendust ja päevasündmuste kiiremat ununemist, toidu paremast loputusest rääkimata.
Müügil: Viimsi Kruger´i veinipoes.
No comments:
Post a Comment