Tatrapliinide ja lopsaka hunniku koore ning kalamarja kõrvale ei sobi just väga mitmed joogid. Jah, alati maitseb hästi pitsike-kaks külma ja kvaliteetset viina, kuid tatra domineeriva ent sumeda ning kalamarja mõrkjalt valguse mekiga paaritub kõige paremini siiski kvaliteetne roosa šampanja. Kuna Rose´sid tehakse keerukama valmistamismeetodi tõttu oluliselt väiksemas koguses kui valgeid analooge, on eriti oluline leida endale sobilik ja maitsev. Meile on eriti meeltmööda paksukeses pudelis ning alati elegantne Ruinart, mis on tuntud oma külluslike nootide ja rasvaselt koorese järelmaitse poolest. Juba pudelist väljakallamisel avaldab jook oma olulise salarelva: imeliselt kerge vahu, sügavalt kontrastse värvitooni ja peenikesed mullinired. Valminud suhtes 55% pinot noir ja 45% chardonnay, on joogis piisavalt mineraalsust ja tugevat tekstuuri, samuti punaste marjade ja rösti põnevust. Järelmaitses tunda mahedat koort ja ümaraid vürtsegi. Ja loomulikult, kui pliine ei viitsi/ pole aega küpsetada, võib seda igal ajal niisamagi nautida:)
Leiate: Stockmann, mitmed teised tublid poed (sh Viimsi Delicato, Pirita Wineway šampatuba jt).
Minu lemmik!
ReplyDelete