šalotte
küüslauku
paar punast paprikat
punast ja rohelist tšillit
paprikapulbrit (eriti hea oleks suitsune) või kontsentreeritud paprikapastat
kvaliteetset hakkliha lihaveisest
purk kooritud tomateid
purk purustatud tomateid
kontsentreeritud tomatipüreed
porgandeid
sellerit
köömneid
punast veini
soola-pipart
tumedat šokolaadi
punaseid ube
oliivõli
taimset võid
Prae poti põhjas või ja oliivõli segus läbi tükeldatud küüslauk ja šalotid (kummagi koha pealt ei tohiks tagasi hoida). Mõne aja pärast lisa tükeldatud porgand ja seller. Seejärel hakkliha, tükeldatud tšilli ja paprikad ning pruunista. Lisa punane vein ja peagi purkidest tomatid. Lase mõnusalt podiseda ja tihedust koguda, alkoholil välja tossata ning maitsesta paprika, soola, pipra ning näppude vahel peeneks hõõrutud köömnetega. Kui oled paarikümne minuti pärast saavutamas otsitud tihedust, lisa vastavalt maitsele võimalikult tumedat šokolaadi ning oad, vajadusel maitsesta. Serveeri aurutatud riisi või kodukootud pastaga. Soovi korral võib teha juurde kastme laktoosivabast tihedast koorest ja värskelt tükeldatud koriandrist.
Suurte soojendavate stew´de sõpradena on üks meie lemmikuid lihtne ja universaalne chilli, mis sobib eriti hästi vahetuteks koosviibimisteks oma lähedaste sõpradega. Komponendid ja valmistamisviis on täielikult lollikindlad ja võimaldavad seda nautida koos pasta, couscous´i või riisiga, samas miks mitte lihtsalt kausist ja lusikaga. Meile meeldib kõrvale teha koduseid tagliatelle´sid võimalikult õhulistena, siis tuleb eriti hästi esile chilli vürtsikas ja soojendav särts. Kel aega ja viitsimist, võib hakkliha mõistagi asendada väikeseks tükeldatud veisega, sellisel juhul tuleb aga arvestada mõnevõrra pikema podistamisega. Eriliselt rasvase joone tõmbab chilli´le alla tume šokolaad, mis kergitab kogu kupatuse täiesti uuele tasemele. Veiniks võiks juurde valida mõne kerge punase (näiteks Beaujolais), samas miks mitte midagi mineraalset ja valget. Meie nautisime kõrvale pudeli Riesling´it Alsace´st, match oli ootamatult positiivne.
No comments:
Post a Comment