Saturday, February 18, 2012

Hernesupp uue kooli vastlapäevaks


šalotte
küüslauku
värskeid herneid (kui totaalne häda käes, ajavad ilmselt asja ära ka külmutatud)
sidrunimahla
Tai basiilikut
laktoosivaba koort
taimset võid
soola-pipart
muid meelepäraseid maitseaineid

Prae poti põhjas taimses võis tükeldatud šalotid ja küüslauk. Mõnusalt rammusa stock´i saamiseks lisa vaikselt kuuma vett ja podista kergelt läbi. Lisa herned ja keeda paar minutit. Tõsta kõrvale, lisa basiilik, sidrunimahl, maitseained ja saumikserda. Vastavalt maitsele ja soovile lisa taimne koor ja meelepärased maitseained. Serveerida võid vähele oliivõli või gremolata´ga.

Kus on kirjas, et vastlapäev peab saabuma kõhtu-ummistavalt rasvase seasõrasupiga? Võtame õppust Itaalia köögitarkadelt ning lahendame sel aastal kelgupüha kõhusõbralikumalt. Pole midagi mõnusamat kui mururoheline ja õhkõrn hernesupp, mille soovi ja võimaluse korral võib ka mullimasinast läbi ajada. Lisa koor või ära lisa- tulemus on ühtmoodi vaimustav.

No comments:

Post a Comment