Naturaalset peekonit
šalotti
küüslauku
sellerit
porgandeid
erinevaid ube (võimalusel ka valgeid Itaalia cannellini´sid)
peterselli
tallehakkliha
veisehakkliha
meelepärast pastat
taimset võid
purustatud tomateid
kooritud tomateid
värsket spinatit
punast veini
juurikapuljongit
basiilikut ja oreganot
oliivõli
soola-pipart ja muid meelepäraseid maitseaineid
Kuigi otsest vajadust pole, armastame meie ka selle supi jaoks podistada puljongi eraldi valmis- siis on maitse kontsentreeritum ja täidlasem. Seega, esmalt keeda erinevatest lemmikjuurikatest (nt porgand, seller, fenkol, brokkoli, bataat jt) valmis puljong, maitsesta ja tõsta kõrvale. Samuti keeda valmis potike omale meelepärast pastat, nõruta, lisa lusikas võid, sega ja tõsta kõrvale. Suure poti põhjas prae kerges õlis ja võis peekon, sibul ja küüslauk. Lisa hakkliha, tükeldatud porgand ja seller, samuti punane vein. Hakka lisama stock´i, samuti sega sisse tomatid ja tasapisi kõik muud komponendid. Maitsesta ja serveerimisel lisa kausi põhja pasta.
Traditsiooniliste Itaalia suppide retseptidest võib pikalt jutustada, kuid päriselus on asi väga lihtne: porgand, seller, tomatid ja tublisti mistahes muid meelepäraseid komponente. Kokaraamatud ja veebiavarused on täis lugematul hulgal minestrone variatsioone, kuid küllap on tegu sellise roaga, millesse igaüks peaks suhtuma ülima loomingulisusega ning lähtumagi üksnes isiklikest maitse-eelistustest. Pealegi, kui on värsked ja vahvad komponendid, ei saa ju ka midagi untsu minna. Lisaks on minestrone´de juures vahva see, et kui supp saab kord valmis, on teisest potist kadunud juba pool pastat ja nagu ikka, ka vein on otsa saanud:)
No comments:
Post a Comment