läätsesid
šalotte
küüslauku
võimalikult kõrge kontsentratsiooniga tomatipastat
koriandrit
valgeid köömneid
rammusat stock´i (meie tegime kalkunist)
soola-pipart
oliivõli
taimset võid
suitsuribi
Esmalt tee valmis stock. Meie olime eelmisel õhtul teinud ahjus röstitud kalkunit, mistõttu oli alles tubli tassitäis eriti rammusat ja maitsekat kalkunipuljongit. Selle puudumisel tee poole tunniga uus, maitsesta ja tõsta kõrvale. Poti põhjas prae kerges õlis ja võis tükeldatud šalotid ja küüslaugud. Lisa värskelt uhmerdatud köömned ja koriander, sega korralikult kuniks sibul on muutunud glasuurjalt läbipaistvaks. Nihuta kraam poti servadesse ja keskele tõsta paar-kolm supilusikat tomatipüreed. Lase esmalt vedelikul sellest välja tossata ja alles siis sega šaloti-küüslauguga. Lisa stock ja keeduvesi kuni saavutad soovitud nivoo. Lisa läätsed ja podista kuniks läätsed on valmis, ca 30-40 minutit. Maitsesta meelepäraselt ja serveeri koos mõnusa ribitükiga.
Kuskil pole kirjas, et vastlapäeval peab tingimata sööma vana-kooli hernesuppi. Paar postitust tagasi tõestasime ilmekalt, et pühaga saab mõnusalt ühele poole ka stiilselt rohelise ja tervisliku alternatiiviga. Nõnda peaks ka tänane supp näitama, et kelgupüha puhul on lubatud ka teistsugused supikatsetused. Läätsed on kerged ent kõhtutäitvad, uhmerdatud koriander ja köömned aga viivad kogu asja täiesti uuele tasemele. Püree puhul eelista väikeset ja kõrge kontsentratsiooniga: seda kulub vähem ja maitse on oluliselt intensiivsem (seejuures vaata, et miskit lisatud poleks ja et kõik oleks naturaalne). Tee ka väike külastus kohalikku lihapoodi ja pista supikaussi korralik lõik suitsutatud ribi. Tõenäoliselt on soovijatele lubatud ka pitsike külma viina?
No comments:
Post a Comment