pudel mõnd kergemat punast veini, nt merlot on väga hea
ohtralt küüslauku
kvaliteetset oliivõli
meelepäraseid spagette
soola-pipart
värsket rosmariini
parmesani
Purusta hunnik küüslauku võimalikult peenikeseks ja kuumuta kõrgete servadega pannil õlis justkui valmistaks aglio-oglio pastat. Kui küüslauk on kaotanud oma teravuse ja muutunud kergelt pruuniks, lisa peeneks hakitud rosmariin ja pipar, seejärel vala peale ca pool pudelit veini ning vähenda natuke kuumust. Samal ajal keeda spagetid ca 75% valmis, vala ära vesi ja tõsta küüslaugu-veinivanni. Kuumuta kuni pasta on parajalt al-dente ja vein kaotanud alkoholimaitse. Serveeri koos parmesanilõikudega.
Traditsiooniline Toskaana pasta on juba niivõrd totakalt laheda ideega, et väärib proovimist. Küüslauguses õlis podisemisega kaotab vein oma alkohoolse maitse ja värvib spagetid vihmaussilikult roosaks, tekitades samal ajal spagettidele ümber mõnusalt õlise ent samas nõrgalt (loe: mõnusalt) happelise kastme. Kel soov, võib lisada ka pancetta´t või muud paremat, meie armastame aga just selle imelist lihtsust. Juurde pudel chianti´t.
No comments:
Post a Comment