Wednesday, February 22, 2012

Domaine Faiveley Mercurey Clos des Myglands Premier Cru 2003


Pärast köögiveini-soave postitust hakkasid näpud iseeneslikult sügelema millegi natuke diibima ja isasema järele. Seega jagaksime muljeid seoses Faiveley Premier Cru Mercurey´ga, mille tootja liigitab oma valikus kategooriasse Cote Chalonnaise, kuivõrd just selles Burgundia ala-regioonis Mercurey sünnibki. Oleme tõelised sucker´id velvetise pinot noir´i järele ja seetõttu hindame kõrgelt just Burgundia nektarit. Kas juba ainuüksi pudeli ja disaini seisukohalt pole tegu mitte vahva kontrastiga meie valgetele köögikatele? Värvuselt rubiinjalt tummine, kauni lillaka varjundiga, pruunjate servadega. Maitselt ja aroomilt küllaltki ploomine ja täidlane, vürtsine ja maalähedane (loe: lõhnas robustne nahk ja suits); selged vihjed granaatõunale, kirssidele ja küpsenud punastele, samuti ka röstunud tumedatele marjadele. Tekstuurilt väga rikkalik, tasakaalus happe ja lopsakalt siidja-velvetise käiguga. Tuntav ka teatav mineraalsus, mis pole mercurey´dele võõras. Kui reegline peab pinot noir´i elamust taga ajama väiketootjate salakeldritest, on Faiveley positiivseks vastupidiseks näiteks. Nimelt on Domaine Faiveley piirkonna suuremaid maaomanikke ja seetõttu võibki tuusata piduliku nimega Monopole põllu, Clos des Myglands üle. Fantastilise üllatuse ja pika järelmaitse nimel soovitame dekanteerida ca 2-3 varem ning kõrvale hammustada midagi rustikaalset ja ehedat: ulukit, veist või miskit muud. Meie valisime kombinatsiooniks sellise laagerdatud sisefilee ubade ja porgandiga. Ja muud polegi vaja.


Müügil: Pirita Wineway´s, hinnad alates 70-80 EUR noorematele aastatele

No comments:

Post a Comment