Thursday, February 2, 2012

Salat röstitud peedist rohkete värvide ja maitsetega


peeti
värskeid salatilehti
redist
kartulit
porgandit
pistaatsiapähkleid
oliivõli
balsamicot
soola, pipart, rosmariini
parmesani

Salati valmistamist peaks alustama eelmisel õhtul peedi röstimise ja üleöö laagerdamisega. Selleks paki peedid hõbepaberisse nii, et ainult nende lahedad otsad jäävad välja ja pane ahju tunniks ajaks röstuma ca. 180 kraadi peale. Tunni aja möödudes võta nad välja,  lase jatuda, koori, lõika meelepärasteks tükkideks ja maitsesta oliivõli, balsamico, rosmariini ja soola-pipraga. Väga nämps juba ülejäänud salatikomponentidetagi! Edasi kogu salatimiksi jaoks  prae suupärased kuubikud kartulitest, tõmba pikad ribad värsketest porganditest, haki redised, pese salatilehed, puhasta pistaatsiapähklid, maitsesta ja puista parmesaniga üle. Kõrvale võite haugata jamon'i või vürtsikat chorizo't, joogipoolisest soovitame salati täiustamiseks tubli klaasi külma D'istinto't Sitsiiliast.


Selline peetide valmistamise viis jätab neile alles õige krõmpsuva tekstuuri ja eheda maitse. Nats peab laagerdumist ette planeerima, aga nii on pool ettevalmistust järgmiseks õhtusöögiks juba tehtud. Me ei ole ka suured kartuliarmastajad, nagu kogu blogi üldmuljest võibki aimata, aga kuna väljas on -24 kraadi, võiks salati sees midagi sooja ja eestlaslikult tummisemat ka leiduda. Vot nii, jälle midagi teistmoodi, kõht sai täis ja kogu päev läks jälle värvilisemaks.

No comments:

Post a Comment