Wednesday, February 22, 2012

Gremolata pasta röstitud saiapuruga


paar küünt küüslauku
ohtralt värskelt peterselli
sidruni-kahe jagu koort
oliivõli
kappareid
parmseni
saia kiviahjust või mujalt
meelepärast pastat
soola-pipart
tšillihelbeid

Lõigu sai tükkideks ja rösti ahjus krõbedaks, seejärel blenderda peenikeseks ning kuivaks puruks ja tõsta kõrvale. Blenderda läbi küüslauk, kähar petersell, paar lusikatäit kappareid, maitseained, sidrunikoor ja maitse järgi parmesani. Sega kokku saiapuruga ja aja omavahel kenasti sassi. Keeda valmis pasta, vala ära vesi ja jäta potti koos vähese õliga. Lisa järk-järgult segades kogu puru ja serveeri värske parmesaniga.

Gremolata on ehe, lihtne ja värskendav, lisaks on kõik komponendid igal aastaajal ja igas suuruses poes kättesaadavad. See valmib kiiresti ning pakub oma tsitruselise eeterlikkuse ning rikkaliku värviga palju rõõmu igaks einekorraks. Kui gremolata´t hakkad tegema, tee kohe rohkem: saad järgmisel päeval kasutada liha peal, päev pärast seda aga kala või mõne linnulise peal. See on niivõrd universaalne ja lahe, et sobib sisuliselt kõikide roogade kõrvale. Meie küpsetasime sellega viimati ahjus turska ning tulemus oli imeline!

No comments:

Post a Comment