Saturday, February 18, 2012

Tiella


paar kartulit
baklažaani
zucchinit
sibulat
küüslauku
peterselli
tomateid
parmesani
punaseid paprikaid
basiilikut ja Tai basiilikut
soola-pipart
oliivõli
rosmariini
tšillihelbeid

Ahjuplaadil küpseta ükshaaval valmis õhukeseks viilutatud baklažaan, kartulid ja zucchini, tõsta kõrvale jahtuma. Lõika paprikad neljaks, puhasta seemnetest ja rösti ahjus koor lahti (koor ülespoole max kuumusega kuniks koor kergelt kõrbenud, seejärel ca 5-6 min kinniseotud kotti ja siis näpud tööle), tõsta samuti jahtuma. Pannil prae sibularattad ja tükeldatud küüslauk, lisa basiilik, Tai basiilik ja paar tükeldatud tomatit. Küpseta pehmeks ja mõnusalt lödiks, maitsesta. Võta lahtikäiv koogivorm, määri taimse või/ oliivõliga ja hakka komponente kihiti laduma. Lõigu üheks kihiks ka tomatid ning aeg-ajalt maitsesta soola-pipra, rosmariini ning tšilliga. Küpseta kümmekond minutit, lisa riivitud parmesan ning anna veel kümmekond minutit kuuma. Eemalda vormi küljed ja naudi kaunilt värvilist vaadet.


Traditsiooniline Itaalia taimne roog Tiella mitte üksnes ei maitse imehästi, vaid näeb ka suurepärane välja. Jah, iga komponendi eraldi küpsetamine on paras tüütus, kuid tulemus on seda kahtlemata väärt. Lisaks võib selle aegsasti valmis teha, sest Tiella´t serveeritakse reeglina külmana, see tähendab toatemperatuuril. Tiella sobib suurepäraselt nii kala- kui liharoogade kõrvale, kuid miks mitte ka üksi nautimiseks.

No comments:

Post a Comment