Tuesday, October 18, 2011

Asbach Uralt brändi


Vahest terve veinireisi ootamatumaid (ja veidramaid) maitseelamusi oli kahtlemata Asbach´i traditsiooniline brändi, mida juuakse omapärasel viisil: suure kruusi põhja pannakse kaks suhkrukuubikut, valatakse peale mitu head pitsi ülessoojendatud brändit (soojendatud kuni ca 40 kraadi sest 38% jook muidu ei sütti), siis läidetakse see põlema ja peagi valatakse üle kuuma keskmise kangusega kohviga. Peale pannakse naturaalne vahukoor. Magus ja kange naps, mis pika degusteerimispäeva lõpus pani põsed hõõguma ja jalad ludisema.

Kuigi Asbach´i traditsioonilist napsu on valmistatud juba aegade hämarusest, on ääretult huvitav selle moodne re-invention. Nimelt on sakslased avastanud, et nende veinipiirkondadesse satub üha enam rahvast Araabia Ühendemiraatidest ja ümbritsevatest riikidest. Viimased pole aga suurem asi veinijoojad, kui mitte öelda, et täiesti kuival. Et aga anda neile võimalus veini nuusutamiseks, maitsmiseks ja kogemiseks on sakslased loonud tehnika veinist alkoholi uuesti väljaviimiseks. Tulemuseks tavalise (st alkohoolse) veini maitse ja aroomiga jook, mida ka araabid juua saavad. Väljaviidud alkohol pööratakse aga brändiks! 

No comments:

Post a Comment