Thursday, October 20, 2011

Kalkunipasta lipsudega


lipsukestega pastat (kindlasti peavad olema lipsud, muidu ei maitse nii nagu peab)

ca pool kilo kalkuni kintsuliha

rohkelt küüslauku 

keiju laktoosivaba koort

murulauku/peterselli

koriandrit

soola-pipart

+sahtlis leiduvaid maitseaineid tunde järgi
Mida kauem kalkuniliha küüslauguses leemes hautad, seda pehmem ja hõrgutavam liha tuleb, meie tegime seda seekord 1,5 tundi.

Ühesõnaga liha prepareerimisega alusta varakult, lõigu liha mõnusateks tükkideks ja viska koos hakitud küüslauguga potti kõrgel tulel praaduma. Kui kõik küljed on kergelt pruunikad lisa maitseained (sool, pipar, koriander), prae veel hetkes läbi ja lisa lihale kuuma vett ja jäta omas mahlas hauduma. Kui kõht on juba väga tühi, pane lipsukesed keema. Nüüd tuleks lihaleemele veel lisada koor ja täiesti erilise maitsega pastakreem ongi valmis! Serveeri koos rohelisega!

Selle retsepti on meile pärandanud (tinglikult :)) üks meie esiemadest- meie arvates on see roog hulluksajavalt eriline ja samas nii kodune ja maitsev kõhutäis.

No comments:

Post a Comment