Tuesday, October 18, 2011

Georg Breuer


1880 asutatud Georg Breuer´i veinimõis varustab täna maailma Saksa väärikate klassikutega ning mitme moodsa Grand Cru´ga. Spetsialistina on Breuer korduvalt käinud LAV-i veinitootjaid õpetamas käinud, samuti teinud põnevaid projekte LAV-i ja Saksa noorte kunstnikega oma siltide disainil (sellekohaseid pilte siin paraku pole). Breuer´it on ka mõned aastad tagasi Eestis müüdud (eeskätt väikesele, huviliste ringile suunatud), täna saab seda meie kaudu kaugelt Saksamaalt suhteliselt sõbralike hindade ja transpordikuludega tellida. Järgnevalt valik nooremaid ja vanemaid Breuer´i veine, mida mekkisime.


Päevaste noorte veinide degustatsioonilist.


2009, ometi üks ääretult maitsev, mahe ja ümar spätburgunder (pinot noir). Juba mekkides tekkis mõte selle sidumisest mõne hõrgu kalaga, sest on ju pinot noir väheseid punaseid, mis kala kõrvale nõnda kaunilt maitseb.


Kuigi Breuer armastab oma veine küllaltki suurtes, ca 450 liitristes tammevaatides maitsestada (st tammetükke, puru ega tuhka ei lisata, ofkoorss), on nimetatud jook seda vähem saanud. Sellest ka mõneti eriline, natuke lihtsam toon. Ääretult mineraalne, virsikune ja värskendav.


2008 Rauenthal Estate. Eelnevaga võrreldes oluliselt tsitruselisem, muus osas lähisugulane.


2008 Terra Montosa, mõisahärra ja tänase perekonna suur isiklik lemmik- nn "second wine", mis valmib kõige peenamate Bordeaux Grand Cru põhimõtete järgi.


2008 Berg Rottland: hele-hele rohekas-kollane, virsikune ja mineraalne, väga elegantne näide kohalikust tipp-topp "cru" veinist.


2008 Nonnenberg. Väidetavalt kõige keerukam ja mitmekülgsem Breuer´i mõisa Grand cru´dest- mineraalne, troopilised valged puuviljad ja unikaalne aroom.


Ja mõned vanemad näited- 1980 riesling kabinett.

No comments:

Post a Comment