Itaalia, eeskätt Toskaana veinisõpradele ei tohiks Bonacchi nimi olla võõras- valmivad ju neil suurepärased sangiovese´d, bianco toscano´d, pinot grigio´d ja palju muud huvitavat. Meie seekordne valik on tõeline maiuspala sangiovese viinamarjade austajatele, sest seda on selles tervelt 100%. Suurte nebbiolo sõpradena on meie südames oluline koht ka mõneti sarnastele sangiovese marjadele ja eeskätt neist valmistatud siidjale veinile. Küllaltki särtsaka happega on nimetatud vein oma nootide poolest parajalt keerukas- leidub seal vihjeid nii kohvile kui mustadele kuivatatud ploomidele, samuti ka punastele marjadele. Üks on kindel: kaheaastane Prantsuse tammevaadis seismine ja kuuekuuline pudelis laagerdumine (Riserva eelduseks ongi kaks aastat vaadis ja vähemalt 3 kuud pudelis, eriti head tööd on teinud väikesed vaadid, mis annavad tugevamat mekki) tagavad veinile kauni rubiinja tooni, tugeva natuuri ja tõeliselt iseloomuka aroomi. Seesugune mahedik on oma kerge seeditavuse ja libisemise tõttu igati võrreldav mõne väärika bordoo või õrna pinot noir´iga, mis on alati oodatud igale peole (sh kodusele diivani- või pidžaamapeole).
2005 on nõnda põnevale marjale selgelt natuke nooruke aastakäik, kuid mis sa enam targutad- vein on joodud ja rõõmu sellest pagana palju!
2005 on nõnda põnevale marjale selgelt natuke nooruke aastakäik, kuid mis sa enam targutad- vein on joodud ja rõõmu sellest pagana palju!
No comments:
Post a Comment