muretainast
mandlilaaste
kuivatatud aprikoose
värsket ja säravkollast kõrvitsat
sidrunimahla
apelsinikoort
4 munakollast
laktoosivaba koort
demerara suhkrut
Pane aprikoosid ja peeneks hakitud kõrvitsatükid (ca 2-3x rosinasuurused tükid) sidrunimahla sisse tunnikeseks likku. Samal ajal eelküpseta koogivormis põhi, vooderda loominguliselt ja kasutada sama hõbepaberi-trikki, mis eelmise sissekande (quiche) juures- siis jäävad servad kenasti püsti hoidma ja neid saab pärast sõrmedega murda ja kõrvale hammustada. Raputa põhja peale mandlilaaste, lisa aprikoosi- ja kõrvitsatükid. Tee mõnus segu laktoosivabast koorest, munakollastest, pruunist suhkrust ja riivitud apelsinikoorest. Pärast paraja segu saavutamist vala põhi vedelmassiga üle ja raputa peale suures koguses mandlilaaste. Torka ahju ja lase ca 40 min küpseda.
Tegemist on veebist leitud kellegi ääretult loomingulise isiku uuendusliku mõttega, millest peaks saama iga koogisõbra sügisene lemmik. Seejuures on tegu tõelise mõista-mõista koogiga, kuivõrd kõrvitsatükid meenutavad pärast sidrunis ligunemist oi kui palju mangot ja oi kui vähe kõrvitsat. Kook on suursugune ja kohev, omajagu pidulik, kuid samas nii kodune ja armas, et sellist võiks tükikese iga soolase söögi järel hammustada. Ja kui mõelda selle sisule, pole seal ju miskit eluohtlikku :)
No comments:
Post a Comment