Tuesday, October 25, 2011

Virginia vorstipada


erinevaid kvaliteetseid vorstikesi
kuhjaga sibulat ja küüslauku
porrut
sellerit
pikateralist ja metsikut riisi
valge veini äädikat
paprikat
erivärvilisi tomateid
värsket peterselli
ca 400g purustatud ja kooritud tomateid (purgis)
erinevaid tšillikaunu
soola-pipart
värsket tüümiani
supikanast keedetud puljongit ca pool liitrit või vähemgi

Pane vorstikesed ahju küpsema ja grilli võimalikult suure kuumusega, et vorstid pruunistuksid ja võtaksid nõksu tahkema kuju. Samal ajal keeda valmis segu metsikust ja tavalisest pikateralisest riisist. Ära kindlasti üle 20 minuti riisi tulel hoia, pigem max 16-17 minutit. Pane riis suure poti põhja teisi komponente ootama. Kui vorstid on pruunistunud, lisa need potti riisi juurde. Korja ahjuvormist ca 4-5 lusikat vorstide küpsemisest tekkinud rasvavett ja lisa ka see potti. Samal ajal pruunist terve ketta jagu purustatud küüslauguküüsi ja mitu head tükeldatud sibulat, maitsesta soola-pipraga ja lisa potti muu kraami juurde. Järgnevalt prae läbi tükeldatud porru, seller, paprika, tšillikaunad ning lisa varsti tomatipasta ja tükeldatud värsked tomatid. Lase ca 10 minutit pannil podiseda ja kalla kogu kupatud potti vorstidele seltsi. Keeda supikanast ja meelepärastest juurikatest maitsekas puljong. Pane suur segupott tulele, lisa tasapisi puljongit ja maitsesta tüümianivarte ning värske peterselliga. Lisa kõiki vahvaid maitseaineid vastavalt soovile. Meie kasutasime palju erinevaid Gruusiast toodud maitseainesegusid, mis lisasid vürtsi ja teravust. Ära unusta, et lõunapoolsed osariigid armastavad särtsakat toitu! Lase potil podiseda kuniks vedelik on potis taandunud ja konsistents paras, aega kulub eeldatavasti ca 20-25 minutit. Serveeri kausis!


Kui mõnikord tuleb kange tahtmine juua head õlut, tuleb kiiresti välja mõelda söögiskeem, mida sellega sobitada. Kuna meil oli hunnik naturaalseid turuvorste (zuccini-kartuli ja kanalihaga) ja kuhi parimat Miller´i õlut, oli selge, et valmistada tuleb ameeriklastele südamelähedane pada. Inspireerituna Jamie Oliver´i Southern Stew´st, kus vorstid ja riis on hoitud serveerimiseni lahus, sündis imetabane segu kodumaistest vorstidest, teravatest maitsetest ja värvilistest komponentidest. Ja muidugi Miller- champagne of beers- sobis kõrvale kui kulp supikoka pihku!

No comments:

Post a Comment