Eile õhtul vajasime vutiprae kõrvale miskit, mis vuttide maalähedast maitset ja kvaliteeti veelgi enam esile tooks ja toetaks. Klassikaline valik on mõistagi pinot noir Burgundiast- selle ploomised-kirsised toonid muudavad iga hõrgu ja peenema linnuliha tõeliseks õhtu staariks. Joseph Faiveley (Domaine Faiveley) pakub vahvat valikut pea igale kvaliteetveinisõbrale: sealt leiad ühtmoodi nii Grand Cru Clos de Beze, Gevrey-Chambertin 1er Cru Champonnet, hunniku väärikaid chablis´sid ning palju muud põnevat. Kuigi veinimõisa tõelised kübaratrikid on Cotes de Nuits ja Mercurey, on perekond hiljuti oma valdusi laiendanud ja haaranud enda alla jupikese Cotes de Beaune´i. Enam kui 80% jookidest valmib üksnes nende enda kasvatatud ja suuresti käsinopitud marjadest ning veinide loetelu on pigem muljetavaldav kui ükskõikseks jättev. Meie proovitut hoitakse enne turustamist vähemalt 18 kuud keldrihämaruses Nuits-Saint-George´s, mistõttu on ka noortel veinidel väärikas alatoon. Väga nauditava tanniiniga rubiinpunane jook, mis sisaldab ohtralt viiteid paljudele üleküpsenud punastele marjadele ja tõsi, ka oodatud-loodetud kirssidele-ploomidele. Nii aroom kui maitse on rikkalikud, kuid ilusas tasakaalus ja ülimalt meeldivad. Vein oli siidjas, väga mahe ning kergesti nauditav- sobilik lugematu hulge roogade kõrvale. Kuid proovige siiski näiteks vuti, kalkuni, pardi vm vahva linnu kõrvale. Järgmisena soovime ära proovida sama joogi 2004. aasta eksemplari.
Tasub otsida: hea õnne korral Pirita Wineway poes.
No comments:
Post a Comment