Saturday, October 29, 2011

Joseph Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2007


Eile õhtul vajasime vutiprae kõrvale miskit, mis vuttide maalähedast maitset ja kvaliteeti veelgi enam esile tooks ja toetaks. Klassikaline valik on mõistagi pinot noir Burgundiast- selle ploomised-kirsised toonid muudavad iga hõrgu ja peenema linnuliha tõeliseks õhtu staariks. Joseph Faiveley (Domaine Faiveley) pakub vahvat valikut pea igale kvaliteetveinisõbrale: sealt leiad ühtmoodi nii Grand Cru Clos de Beze, Gevrey-Chambertin 1er Cru Champonnet, hunniku väärikaid chablis´sid ning palju muud põnevat. Kuigi veinimõisa tõelised kübaratrikid on Cotes de Nuits ja Mercurey, on perekond hiljuti oma valdusi laiendanud ja haaranud enda alla jupikese Cotes de Beaune´i. Enam kui 80% jookidest valmib üksnes nende enda kasvatatud ja suuresti käsinopitud marjadest ning veinide loetelu on pigem muljetavaldav kui ükskõikseks jättev. Meie proovitut hoitakse enne turustamist vähemalt 18 kuud keldrihämaruses Nuits-Saint-George´s, mistõttu on ka noortel veinidel väärikas alatoon. Väga nauditava tanniiniga rubiinpunane jook, mis sisaldab ohtralt viiteid paljudele üleküpsenud punastele marjadele ja tõsi, ka oodatud-loodetud kirssidele-ploomidele. Nii aroom kui maitse on rikkalikud, kuid ilusas tasakaalus ja ülimalt meeldivad. Vein oli siidjas, väga mahe ning kergesti nauditav- sobilik lugematu hulge roogade kõrvale. Kuid proovige siiski näiteks vuti, kalkuni, pardi vm vahva linnu kõrvale. Järgmisena soovime ära proovida sama joogi 2004. aasta eksemplari.

Tasub otsida: hea õnne korral Pirita Wineway poes.

No comments:

Post a Comment