Saturday, October 22, 2011

Boscaini Carlo Valpolicella Classico Ca Bussin 2008


Prantslaste ja sakslaste dominatsiooni murdmiseks me lihtsalt pidime vahelduseks ühe kerge Itaallase avama. Seekord rõõmustasime ennast noore punase veiniga suurepärasest Valpolicella´st Verona piirkonnast Garda järve äärest. Tootlikkuse ja mahtude poolest Chianti järel teisel kohal, pakub Valpolicella suurt avastamisrõõmu nii pikaaegsetele veinisõpradele kui uutele tulijatele. Meie seekordne jook oli absoluutne regiooni klassika: vahva sümbioos kolmest peamisest marjast järgmises suhtes- 30% Corvina´t (aka Cassabria, tuntud suhteliselt kõrge happe ja tuntava mandlinoodi poolest), 40% Corvinone´t ja 30% Rondinella´t (lihtne mari, millega antakse sealsetele veinidele sageli üksnes nn massi). Vein oli küllaltki täidlane, mõneti üllataval-kummalisel kombel õrnalt mullinegi (mis tegi meele mõruks). Viimase korvas kirsine ja väga rikkalik maitsebukett koostöös tuntava rösti- ja kirsinoodiga, vahest oli tunda natuke münti ja vürtsegi. Ilmselt saimegi sakutada selle eest, et seda söögita mekkisime, ühe korraliku peperonico pasta juures oleksime üksnes ümisenud.

Päritolu: meil Viimsi veinipood Kruger, kuid eeldatavasti leiate ka Viimsi Market´ist, Pirita Kauper´istki.

No comments:

Post a Comment